השימוש במנוג'רו עבור מבוגרים עם סוכרת מסוג 2

השימוש במנוג'רו עבור מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (T2D) נעשה כתוספת לדיאטה ופעילות גופנית לשיפור איזון רמות הסוכר בדם.

מגבלות השימוש בתרופה

השימוש במונג'רו לא נחקר בקרב חולים עם היסטוריה של דלקת בלבלב. מונג'רו אינה מיועדת לשימוש עבור חולים עם סוכרת מסוג 1.

מונג'רו: הפחתת A1C ברמה גבוהה. ירידה אפקטיבית במשקל.

מונגרו פועל אחרת

ירידה אפקטיבית במשקל שהוכחה בניסויים קליניים

מונג'רו אינה מיועדת לירידה במשקל.
שינוי במשקל הגוף הוא תוצאה משנית.

מונג'רו: הפחתת A1C ברמה גבוהה. ירידה אפקטיבית במשקל.

במסגרת חמשת מחקרי SURPASS (שלב 3) שנערכו, מידת ההפחתה הממוצעת ב-A1C לאחר שימוש במונג'רו נעה בין 1.8% ל-2.1% עבור מינון של 5 מ"ג, 1.7% עד 2.4% עבור מינון של 10 מ"ג, ו-1.7% עד 2.4% עבור מינון של 15 מ"ג; זאת, בהשוואה ל- 0.1% ו-0.9% בפלצבו. בתרופות אחרות שנעשה בהן שימוש לצרכי השווה, ההבדל עמד על 1.9%. בשימוש באוזמפיק® 1 מ"ג, 1.3%. בשימוש בטרסיבה®, וכן 1.4% בשימוש באינסולין גלרגין. p<0.05 = מדד תוצאות התרופה לעומת התרופות שנעשה בהן שימוש לצרכי השוואה במסגרת המחקר.

לאורך חמשת מחקרי SURPASS (שלב 3), ירדו המטופלים בממוצע בין 12 ליברות ל-17 ליברות בעת נטילת מינון של 5 מ"ג, 15 ליברות עד 21 ליברות בנטילת מינון של 10 מ"ג, ו-17 ליברות עד 25 ליברות בנטילת מינון של 15 מ"ג; בנטילת תרופות אחרות ששימשו כנקודת ייחוס כאמור לעיל, השינוי הממוצע נע בין 2- ליברות ל-+4 ליברות בנטילת פלצבו, 13- ליברות בנטילת אוזמפיק® 1 מ"ג, 4+ ליברות בנטילת טרסיבה, ו+4 ליברות בנטילת אינסולין גלרגין. p<0.05 = מדד תוצאות התרופה לעומת התרופות שנעשה בהן שימוש לצרכי השוואה במסגרת המחקר.

מידע בטיחותי חשוב:

אזהרה: סיכון לגידולי תאי C בבלוטת התריס

במסגרת ניסויים שבוצעו בחולדות זכרים ונקבות כאחד, התגלה שטירזפטיד גורם לגידולי תאי C בבלוטת התריס, בהתאם למינון ולמשך הטיפול הנבחן. לא ידוע אם מונג'רו גורמת לגידולי תאי C בבלוטת התריס, כולל קרצינומה מדולרית של בלוטת התריס (MTC) בבני אדם, שכן הרלוונטיות לבני אדם של גידולי תאי C בבלוטת התריס שנגרמו על ידי טירזפטיד במכרסמים טרם נקבעה מדעית.

מונג'רו אינה מומלצת לחולים עם היסטוריה אישית או משפחתית של MTC או בחולים עם תסמונת נאופלזיה אנדוקרינית מסוג 2 (MEN 2). יש להדריך את המטופלים לגבי הסיכון הפוטנציאלי ל-MTC בעת שימוש במונג'רו וליידע אותם לגבי תסמינים אפשריים של גידולים בבלוטת התריס (לרבות גושים בצוואר, קושי בבליעה, קוצר נשימה, צרידות מתמשכת). ניטור שגרתי של קלציטונין בסרום או שימוש באולטרסאונד של בלוטת התריס אינם משמשים לגילוי מוקדם ודאי של MTC במטופלים המטופלים במונג'רו.